Alkollü ambulans şoförü açığa alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Karabük'te, 239 promil alkollü çıkan ambulans şoförü Menderes A., hakkında soruşturma açılarak görevden uzaklaştırıldı.

Dün Karabük'e 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ovacık ilçesinden Karabük Devlet Hastanesi'ne acil bir hasta getirdiği sırada yolda uygulama yapan Karabük İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerinin şüphelenmesi üzerine durdurulan Ovacık İlçe Sağlık Ocağı ambulans şoförü Menderes A., yapılan kontrolde 239 promil alkollü çıkmıştı. Bugün sabah erken saatlerden itibaren İl Sağlık Müdürü Korkut Eren'i makamına çağıran Karabük Valisi Can Direkçi, ambulans şoförü hakkında idari soruşturma açarak görevden uzaklaştırdı.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama yapan Vali Can Direkçi, kamu görevlisi arkadaşlar uymaları gereken kurallara uysun, uymayanlara da gerekli işlem yapılır" dedi. Olaya üzüldüğünü anlatan Direkçi, şöyle konuştu: "Biz, kamu görevlisi arkadaşlarımızın çok titiz ve disipline uyarak vatandaşlarımızın hizmetini karşılamalarını bekleriz. Ama dün böyle bir hadise meydana gelince İl Jandarma Komutanlığı personeli gerekli müdahaleyi yaptı. Bu kamu görevlisi hakkında soruşturma açarak görevden uzaklaştırdık. Bütün kamu görevlilerimizin büyük bir duyarlılıkla, titizlikle görevlerini yerine getirirken kurallara uymalarını bekliyoruz. Bu şekilde olumsuz davranış gösterenlerle ilgili olarak da, gerekli işlemleri ve gerekli disiplin, idari ve adli soruşturmaları yapmaktan çekinmeyeceğiz. Bu arkadaşı da görevden alarak soruşturmayı başlattık. Ovacık ilçesinde sağlık ocağına gerekli ambulans şoförü gönderdik, sıkıntıya mahal vermeyeceğiz."

AMBULANS YOLDA GEZİNİYORDU BEN TAHMİN EDEMEDİM

İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından alkollü olarak yakalanan ambulans şoförünün Karabük'e getirdiği hasta Hasan Par ise tedavi gördüğü Karabük Devlet Hastanesi'nden taburcu oldu.

Hastane çıkışında soruları cevaplayan Hasan Par, "Midemde sıkışma oldu. İlçede doktora gittim, orada ilk müdahaleyi yapınca Karabük'e sevk etti. Şoförün alkollü olduğunu fark edemedim. Yolda giderken gezinmeler oluyordu. Jandarma durdurdu ve hakkında ihbar var dedi. Bu sırada diğer bir sağlık memuru ile ambulansla Karabük Devlet Hastanesi'ne geldik. Şu an sağlık durumum gayet iyi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber